Autodemontagebedrijf De Ooyevaar B.V.

Met al bijna 40 jaar ervaring in gebruikte auto onderdelen is Autodemontagebedrijf De Ooyevaar B.V. gegroeid tot het grootste en modernste demontagebedrijf van Noord-Holland. Met een grote voorraad van ruim 40.000 jong gebruikte auto onderdelen, bieden we kwalitatieve en geclassificeerde auto onderdelen voor een goede prijs. Goed voor het milieu én portemonnee!

Kwaliteit en service staan bij ons voorop en met een gedreven team van 45 medewerkers zorgen we er dagelijks voor dat een groot aantal gebruikte auto onderdelen ons magazijn verlaat op weg naar particuliere en zakelijke klanten in Nederland en buitenland.

Sinds 1984

In 1984 legt ondernemer Lowie Hoedt Sr. de fundering van Autodemontagebedrijf De Ooyevaar door middel van een overname van een autodemontagebedrijf in Oosterblokker. Al snel bleek deze locatie te klein en met de aankoop van een groot terrein (20.000m2) op het Industrieterrein Gildenweg in Blokker is de Ooyevaar uitgegroeid tot het grootste en modernste autodemontagebedrijf van Noord-Holland.

Gebruikte auto onderdelen

Jaarlijks vinden ruim 14.000 auto’s afkomstig uit alle delen van Nederland het eindstation in Blokker.
Deze “donorauto’s” worden in een speciaal hiervoor ingerichte werkplaats vloeistofvrij gemaakt, waarna onderdelen gedemonteerd en gekwalificeerd worden, alvorens ze in het 2.000 m2 overdekte magazijn komen te liggen. Dit allemaal conform de KZD*** richtlijnen. Op het buitenterrein staan ca. 2.000 donorauto’s op voorraad.

Kwaliteit Zorg Demontage (KZD***)

Wij zorgen voor de totale afwikkeling van (schade) voertuigen en de recycling ervan.

De Ooyevaar is in de demontagebranche KZD*** gecertificeerd. KZD staat voor Kwaliteit Zorg Demontage en met *** is dit de hoogste STIBA (https://stiba.nl) erkenning voor onderdelenleveranciers. Voordat onderdelen in de verkoop gaan worden ze uitgebreid gecontroleerd, getest en vervolgens gefotografeerd in onze eigen fotostudio.

Eigen ophaaldienst

De Ooyevaar beschikt over een eigen ophaaldienst bestaande uit 8 vrachtwagens. Zo streven wij erna de ingekochte auto’s binnen 3 dagen bij de klant op te halen. De chauffeurs betalen de afgesproken prijs en voorzien de klant direct van een vrijwaringsbewijs.

Export

Door de jaren heen heeft De Ooyevaar een groot netwerk van relaties opgebouwd, verspreid over de hele wereld. De onderdelen waar in Nederland weinig vraag naar is worden vervolgens door heel Europa (en zelfs daarbuiten) geëxporteerd. Jaarlijks verzenden we zo’n 25 containers gevuld met motoren, aandrijfassen, veerpoten en nog veel meer.

Wist je dat?

  • Verzekeringsmaatschappijen, schadeherstel bedrijven en dealers ook hun onderdelen bij ons kopen?
  • Dat 98% van een auto gerecycled wordt

Garage

Naast onze demontage kun je bij De Ooyevaar ook terecht als garage bedrijf voor kleine werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het verwisselen van banden, de airco bijvullen, kleine onderhoudsbeurten of het vervangen van onderdelen. Wij streven naar een zo kort mogelijke reparatietijd en snelle levertijd. Mocht het onverhoopt iets langer duren dan hebben wij 2 leenauto’s tot je beschikking. In onze garage krijg je goed maar bovenal eerlijk advies, dat is waar wij voor staan.